søndag den 15. januar 2012

Og så var der politiet....

Vi skulle ned i Apoyo krateret for ifølge Lonely Planet at få en af vores livs bedste svømmeture. Ved ikke rigtig hvor de svømmer normalt, og det var da heller ikke fordi det var klamt eller noget, men det var bare ikke noget særligt. Helt ærlig, vi gik faktisk slet ikke i vandet, for det blæste og det var koldt og vandet så mudret ud, så det kan da godt være at den der "best swim ever" oplevelse er noget der ligger i vandet - en magi som man først mærker, når væsken omslutter ens legeme. Men det kommer vi aldrig til at finde ud af.


Efter "svømmeturen" ville vi op på Masaya vulkanen og dufte svovlet - men inden vi kom så langt blev vi stoppet af politiet, og fik at vide at vi skulle betale 40 USD! Vi kørte lige ud på en landevej, vi kørte ikke for stærkt. Og politimanden virkede ikke interesseret i at forklare os, hvad vi rent faktisk havde gjort galt.
Det skal lige siges at vi allerede har fået en bøde på ca. 150 kr. Der blev ikke nævnt noget om dollar i den sammenhæng og vi fik på skrift hvad vi havde gjort galt, hvilket var korrekt (U-vending i et stort kryds med flere baner), og politidamen forklarede det ret tydeligt og langsomt. Det kan nu sagtens være at hun snød os, men vi hoppede i så fald på den.
Ham i dag ville så ikke give kørekortet tilbage, og det endte med at jeg gik ud af bilen og tog det ud af hånden på ham. Hvilket var meget risikabelt, men jeg var chokeret og det var simpelt hen ikke i orden. Vi havde absolut intet gjort galt.
Vi prøvede jo nogenlunde det samme i Mexico - at blive stoppet, hvor politiet bare sagde "Bøde" uden at ville forklare noget. Jeg er efterhånden ret nervøs for at køre hernede for der er jo ikke meget man kan stille op imod overmagten, når man ikke er bedre til sproget og de ingen interesse har i at forklare (de står seriøst bare og mumler uden at have intention om at forklare).



 Nå, men op på Masaya kom vi - og det var rigtig fedt. Der var et rigtig godt museum om udbrud og pladetektonik (oversat til Engelsk!!!) og meget børnevenligt, med hands on beskrivelser/modeller. Det var lige noget for vulkano-August (han elsker vulkaner).
 August med hans hjemmelavede temperaturmåler, så han kunne måle vulkanaktivitet (og ja, det er en eller anden Hello Kitty dims han har hugget fra sin søster).
Bilerne er parkeret i evakueringsmode, så man kan komme hurtigt ud af flækken i tilfælde af pludselig aktivitetsændring.






'


Vi sprang Masayamarkedet over - det skulle være et kunsthåndværk aka turistgejlsmarked - det gad vi ikke. I stedet kørte vi til Catarina Mirador (udsigtspunkt), og jeg skal love for at vi fik set flere turister end sammenlagt på tre uger eller hvor længe vi efterhånden har været her.
Det var vildt! Der var gejl at købe, klovner, hotdog mænd, balloner og jeg skal komme efter dig.
Men udsigten var god.


Og ligeså på falderebet - A efter morgenbadet i poolen...

Ingen kommentarer:

Send en kommentar