onsdag den 4. januar 2012

Øen i søen (Ometepe)

Haha... snydt igen. Vi troede ikke der var internetforbindelse, men der var bare ikke internetforbindelse på værelset - kun i restauranten. Og her gik vi lige og troede at vi var tilbage i den gode gamle "ikke-kablede" verden, hvor Danmark rent faktisk var længere væk.
Men når det nu alligevel ikke er tilfældet, så kan vi jo ligeså godt give lyd fra os.

Vi tog færgen fra Granada til Ometepe, som er en stor ø med to store vulkaner som ligger midt i Nicaragua søen. Der bor ca. 30000 mennesker på øen og den er vidst knap 800 kvkm. Det var en ret lille færge og den gyngede en del. Og desværre er Nica'erne omtrent lige så søstærke som kinerserne, og der gik ikke længe før der blev kastet op på gulvet. Sådan er det f****** altid. Vores børn er gudskelov okay, så A syntes bare det var helt vildt morsomt at min manglende balance kom til helt vildt udtryk og jeg kartede rundt som en fuld mand. En lidt morsom anekdote: På billetten stod udtrykkeligt, at det ikke var tilladt at være beruset under overfarten. På båden hang skilte hvor der stod at det ikke var tilladt at drikke alkohol, men "kiosken" ombord solgte øl. Øl er åbentbart ikke alkoholisk i Nicaragua....
J blev desværre ret skidt på turen, så han sad udenfor det meste af vejen, selvom det var pivkoldt. Men han klarede det.

 
 Herunder Vulkanan Concepcion, som er den nordligste af de to vulkaner.

Vi kom i land i Altagracia - eller dvs. langt uden for byen, og det var kun turisterne, der skulle af - Nicaerne skulle sejle hele natten til den anden ende af søen. Derfor var der kun mulighed for at køre med overprisede pirattaxaer (aka pickup trucks). Vi fik dog en plads på bagsædet og blev kørt tværs over øen til vores hotel.
Her fik vi en lille hytte med udsigt ud over vandet og fin lille veranda. Lækkert.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar