fredag den 27. januar 2012

Bananrepublik

I dag er vi kørt fra den Caribiske kyst til San Isidro de El General. Og naturligvis i det smukkeste solskinsvejr, sådan må det jo være efter 3 dage med regn. Selve turen var på 300 km, hvilket jo ikke lyder af specielt meget, men det har taget hele dagen - og når jeg snakker hele dagen, mener jeg selvfølgelig til solen går ned. For efter solnedgang er det bulderbældragende mørkt, og uden skilte at navigere efter, foretrækker vi selvfølgelig dagslys. Det har taget 6-7 timers at køre, for hastigheden er ikke særlig høj, især ikke i bjergene.

Det er ikke for sjov at man kalder et land som Costa Rica, for en bananrepublik. Fra Puerto Limón og godt 100 km ind i landet dyrker de bananer. Vi er kørt forbi et utal af plantager, hvor der bananpalmer så langt øjet rækker.Og hver bananklase er pakket ind i sin egen blå pose, som er sat på med håndkraft. Høsten foregår også per håndkraft.



Noget andet der også foregår per håndkraft, er høstningen er kaffebønner, hvilket vi så med egne øjne i nærheden af Orosi, hvor vi holdte frokostpause hos en halvblind kineser. I Orosi ligger den ældste kirke i hele Costa Rica, som dog ikke var sindsoprivende spændende. Deres udsigtspunkt med legeplads var klart sjovere :)
















Fra Orosi kørte vi gennem Cartago og derfra sydpå ad hovedvejen. Solen var på vej ned og kombineret med bjergene og skyerne, var det noget af det smukkeste vi længe har set. Det nåede selvfølgelig at blive mørkt før vi kom frem til San Isidro de El General (hvorfor har vi ikke sådan nogle bynavne i Danmark?). Men. Vi fandt et supermarked og vi fandt La Princesa hotellet, hvor dagen sluttede med en tur i deres spa og udsigt over byens lys.

Kæmpenatsværmer(?) ved supermarked.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar