onsdag den 27. juni 2012

Phnom Penh

Vi fik ikke så tidlig en start i morges, for vi var godt trætte efter at have været oppe før daggry to dage i træk. Det var et lidt dårligt valg at vente og tage en formiddagsbus til Phnom - vi kørte kl 10 fra Siem Reap og var fremme i Phnom kl 16. Jeg tror ikke, der er ret langt (omkring 250 km), men vejen er forfærdelig, selvom det skulle være en af de bedste i Cambodia. Så vi rystede og rallede afsted med sneglefart i tæt trafik hele vejen. 
Da vi endelig kom frem til Phnom blev vi selvfølgelig overfaldet af touts, men vi er sande mestre i at få rystet dem af os og pruttet med en tuktuk og kom meget hurtigt frem til det ønskede hotel. Vi valgte et værelse med balkon og udsigt over floden - så nu ligger børnene og snorker, mens vi andre stadig kan være oppe og nyde en stille øl.

Vi håber vi vænner os til byen - vi skal være her 4 nætter - men her er meget støj (mega mange tuktuk og motorcykler). Børnene er ved at vænne sig til maden i hvert fald - vi voksne elsker den af et godt hjerte, men A proklamerede at han ønskede pizza, så det bestilte vi. Han fandt dog hurtigt ud af at han egentlig hellere ville have farens karrysuppe, så det endte med at de måtte bytte. Stakkels far. (Jeg fik lov at have min nuddelsalat med skaldyr for mig selv.... hæhæ).

I morgen må vi se hvad byen byder på. Vi tager på tempeltogt, men de følgende dage skal vi ud og se massegravene og torturcentralen, så vi har noget at et forestående arbejde i at forklare A hvad de Røde Khmerer, massemord og tortur er på en børnevenlig måde. Ønsk os held og lykke. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar